Kjell Rosén [föreläsning av Fredrik Elgh, Vävenscenen, Väven, Umeå 31/1 14.00]

Fredrik Elgh, professor vid Umeå universitet och ansvarig utgivare för nättidskriften Västerbotten förr & nu, föreläser om ett spännande och färgrikt konstnärskap från Västerbotten.
Kjell Rosén (1909–1982), född och uppväxt i Umeå i ett hem av idel skribenter och tjänstemän. Han blev tidigt inspirerad att teckna och måla, följde sitt hjärtas röst och tog sig på lite krokig väg fram till ett livslångt yrke som utövande konstnär. Kjell Roséns fjällsidor kan spraka av mustiga höstfärger och ibland känner man det annalkande regnet på himlen i hans dukar med motiv från både Tärnafjällen och norra Öland.
I samband med föreläsning finns det möjlighet att se originalkonst av Kjell Rosén.
En tidigare föreläsning blev fullsatt och därför blir det ytterligare ett tillfälle 31 januari.
Datum: onsdag 31 januari 2023
Tid: 14.00 – 15.30
Lokal: Vävenscenen (OBS ny lokal på grund av stor efterfrågan på biljetter)
Biljettinfo: Kostnadsfria biljetter hämtas i Vävens kulturreception, max två biljetter per person. Det går även bra att boka via telefon på 090-16 33 10.
Arrangeras av Kultur för seniorer och Västerbotten förr & nu.
Vinjettbild. Kvällsdager vid havet [Åheden söder om Umeå], Kjell Rosén 1939. Privat ägo.
+ posts

Fredrik är senior professor vid Umeå Universitet samt ledamot av styrelsen för Kungl. Skytteanska Samfundet och Holmöns båtmuseum. 2009 till 2018 ledde Fredrik arbetet med utgivningen av 1700-talsprästen Pehr Stenbergs levernesbeskrivning. Fredrik är redaktionsmedlem och ansvarig utgivare för Västerbotten förr & nu. Han skriver för närvarande en bok om västerbottenkonstnären Kjell Rosén.